MERSİN / ANAMUR - Bozdoğan Mamure Ortaokulu

Nis

MEB Bursluluk Sınavı Sınav Giriş Yerleri Belli Olmuştur. Sınava gireceğiniz yeri E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine girerek SINAV İŞLEMLERİ kısmından öğrenebilirsiniz. Sınav belgesinin çıktısını almanıza gerek yoktur. Sınav Belgeleriniz sınava gireceğiniz okul tarafından çıkarılacak ve sınav günü öğrencinin sınava gireceği masaya koyulacaktır. Öğrencilerin sadece yanlarında "T.C. Kimlik belgelerini (Nüfus Cüzdanı) , Kalem, Silgi, Kalemtıraş ve Su" götürmeleri yeterli olacaktır.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Yazılı Sınavlar (Ülke Geneli Ortak) Kılavuzu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/33/02/700568/dosyalar/2024_03/14101723_kilavuz.pdf

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik'in 6. maddesi 1. fıkrasında "Bakanlıkça belirlenen sınıf düzeyi ve derslerden ortak yazılı sınav yapılabilir." hükmü yer almaktadır. Bakanlığımızca 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı içinde 1. dönem 2. yazılı sınavlarının 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü ülke genelinde yapılması daha önce ilan edilmiştir.

Kas

Mersin genelinde yapılacak olan 6. Sınıflar ortak Sosyal bilgiler dersi sınavı 02.11 .2023 tarihinde yapılacaktır

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem 1. ve 2.Sınav Tarihleri

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantımız 26.10.2023 tarihinde yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılımasını rica ederiz.

9-10 ARALIK TARİHLERİNDE 4006 TUBİTAK BİLİM FUARIMIZA DAVETLİSİNİZ